Pečený květák, který chutná ještě mnohem LÉPE než ten klasický, smažený! Už si ho připravujeme jedině takhle!

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    11 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 292




Výborný tip, pro každého, kdo má rád smažený květák, ale rád by si dopřál zdravější verzi, ne tu mastnou a kalorickou.

Mé rodině chutná dokonce víc než klasický.

Neváháte a vyzkoušejte tento pečený květák: Nebudete litovat.

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • menší hlávku květáku
  • hladkou mouku
  • 1 vejce
  • 1 lžičku hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • strouhanku a najemno nastrouhaný sýr v poměru 2: 1
  • olej
  • sladkou papriku mletou, sůl
  • * (Pokud nemáte čerstvý česnek použijte sušený a přidejte jej přímo do strouhanky)

Takto budeme v receptu postupovat:

  • Květák rozdělíme na menší růžičky – nevaříme. Každou růžičku obalíme nejprve v mouce, poté ve vajíčku smíchaném s prolisovaným česnekem, solí a hořčicí.
  • Nakonec obalíme ve strouhankově-sýrové směsi. Růžičky uložíme na plech vymazaný olejem a ještě lehce potřeme olejem smíchaným s trochou červené papriky.
  • Troubu nastavíme na 200 stupňů a květák pečeme asi 30-40 minut, nebo dokud květák není dostatečně upečený.

Během pečení je dobré růžičky obrátit.

Máme hotovo!

Mňam!

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: www.coolinarika.com/recept/pohovani-karfiol-iz-pecnice-bee323e2-6384-11eb-8ab0-0242ac120051



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *